Економија

Полска. Бруто-инвестиции, 1970-2015

Полска. Бруто-инвестиции, 1970-2015
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаИсточна Европа
19705.8176.25.8 0.631.33.3
19716.4192.66.27.40.631.43.5
19727.0211.46.54.50.611.43.6
19738.3248.56.74.00.571.23.4
19749.4277.37.26.90.571.33.9
197510.1296.67.87.70.591.34.0
197610.8313.78.36.70.561.34.1
197712.4355.18.86.30.571.44.4
197814.0400.39.24.80.541.34.3
197915.9449.39.53.40.531.34.9
198013.0363.910.04.60.400.964.0
19818.6239.07.8-22.20.260.752.8
198215.9435.37.5-3.50.511.44.4
198316.5446.67.95.40.531.54.4
198417.3465.88.46.30.521.64.8
198517.1455.38.96.20.511.54.9
198618.6492.29.34.50.481.45.5
198716.0423.19.30.120.361.05.0
198819.5513.410.18.50.381.16.2
198927.5722.210.75.20.521.511.1
199016.9441.87.8-26.80.290.776.4
199117.0444.26.4-17.90.290.786.1
199214.3372.45.6-13.10.230.645.8
199314.9388.36.312.80.240.807.3
199419.5506.16.89.10.290.9810.5
199528.0724.88.524.10.371.214.4
199634.7899.510.017.90.451.517.9
199737.7977.511.717.20.501.719.7
199843.91 139.213.212.40.591.929.1
199943.21 121.914.16.50.561.933.8
200042.31 100.114.21.10.531.928.5
200139.21 018.212.3-13.50.511.822.7
200236.6953.111.5-6.40.471.620.2
200341.01 065.312.14.90.461.518.3
200451.61 342.114.015.70.501.617.4
200560.91 584.214.21.60.541.817.0
200674.81 944.016.616.80.591.916.2
2007108.22 809.120.523.70.742.316.2
2008131.63 416.320.92.20.822.515.3
200990.52 347.018.3-12.70.652.317.3
2010102.22 648.420.19.90.642.515.5
2011118.73 074.722.612.80.652.514.4
2012105.02 720.321.8-3.90.562.512.8
201399.52 576.620.5-5.80.512.312.5
2014111.02 875.023.112.80.562.514.8
201597.52 526.224.24.50.512.618.5

Picture. Полска. Бруто-инвестиции, млрд. $, 1970-2015
Picture. Полска. Бруто-инвестиции, по глава, $, 1970-2015
Picture. Полска. Бруто-инвестиции, раст, %, 1970-2015

Полска и соседи

Полска и соседи. Бруто-инвестиции, млрд. $, 1970-2015
земји197019801990200020102015
Германија69.8255.7435.1466.5670.6647.3
Полска5.813.016.942.3102.297.5
Чешка9.819.456.348.5
Словачка5.55.721.520.2
Белорусија5.02.622.816.4
Украина25.96.425.913.9

Полска и соседи. Бруто-инвестиции, по глава, $, 1970-2015
земји197019801990200020102015
Германија891.03 271.85 510.25 696.18 337.58 021.7
Чешка950.21 886.65 354.24 596.7
Словачка1 042.91 059.73 974.93 731.3
Полска176.2363.9441.81 100.12 648.42 526.2
Белорусија490.0265.92 398.91 725.5
Украина503.3131.5568.3309.8

Полска и лидери

Полска и лидери. Бруто-инвестиции, млрд. $, 1970-2015
земји197019801990200020102015
Народна Република Кина31.0108.3137.0417.12 904.75 027.2
Соединети Американски Држави229.8666.11 283.82 424.02 752.63 670.0
Јапонија86.5371.81 074.51 334.61 214.01 047.9
Индија12.244.995.8119.2655.8685.0
Германија69.8255.7435.1466.5670.6647.3
Полска5.813.016.942.3102.297.5

Полска и лидери. Бруто-инвестиции, по глава, $, 1970-2015
земји197019801990200020102015
Соединети Американски Држави1 097.02 901.35 077.48 568.58 882.911 405.6
Јапонија834.73 207.78 789.710 616.59 534.98 279.1
Германија891.03 271.85 510.25 696.18 337.58 021.7
Народна Република Кина38.4110.7118.6328.52 166.23 653.4
Полска176.2363.9441.81 100.12 648.42 526.2
Индија22.164.4110.1113.3532.8522.4

© Ivan Kushnir