Економија

Полска. Расходи за финална потрошувачка, 1970-2015

 • Полска и соседи
 • Полска и лидери
 • Полска. Расходи за финална потрошувачка, 1970-2015
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаИсточна Европа
  197023.4712.823.4 0.942.47.2
  197125.9784.825.17.50.942.47.5
  197228.7860.626.34.70.902.27.2
  197333.91 009.127.44.10.892.17.2
  197437.91 119.929.37.00.882.27.8
  197540.41 182.031.05.60.811.97.4
  197645.71 326.733.78.90.862.18.2
  197750.01 437.736.06.80.842.18.2
  197856.31 604.137.85.00.801.98.1
  197962.61 766.739.13.40.771.88.3
  198048.61 359.636.3-7.20.531.36.2
  198150.71 401.635.0-3.70.541.46.5
  198252.21 429.631.3-10.50.551.56.5
  198362.71 700.732.85.00.651.87.6
  198462.01 666.834.44.60.631.98.0
  198556.91 518.235.53.20.561.77.4
  198658.71 557.736.94.00.501.47.9
  198749.81 315.737.82.30.370.997.0
  198850.81 337.238.82.60.340.937.2
  198953.61 407.738.3-1.30.350.977.6
  199044.91 174.634.2-10.70.260.687.0
  199170.81 849.836.77.40.391.012.3
  199279.12 061.537.93.30.411.116.8
  199380.72 096.339.64.60.411.215.3
  199489.02 308.440.93.20.421.216.6
  1995111.02 875.642.54.00.481.419.1
  1996127.33 297.845.57.00.531.521.4
  1997127.43 301.448.46.20.541.620.4
  1998138.73 597.350.44.20.581.725.6
  1999136.33 538.452.95.00.551.730.4
  2000140.43 648.855.04.00.551.929.8
  2001158.24 113.856.42.40.622.128.6
  2002168.84 390.058.33.50.632.026.6
  2003182.34 741.959.52.00.611.823.8
  2004210.35 469.962.04.10.631.821.9
  2005248.46 458.863.32.20.692.021.0
  2006277.17 200.966.55.00.722.119.6
  2007336.18 728.669.85.00.782.218.5
  2008429.111 138.174.16.20.912.618.7
  2009353.19 158.876.73.60.772.318.5
  2010386.710 025.978.92.80.782.518.4
  2011420.510 895.380.52.00.772.516.6
  2012397.510 295.880.90.500.722.515.2
  2013414.510 733.081.50.830.732.514.8
  2014426.311 037.583.82.80.742.516.5
  2015364.79 446.286.33.00.662.519.2

  Picture. Полска. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2015
  Picture. Полска. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2015
  Picture. Полска. Расходи за финална потрошувачка, раст, %, 1970-2015

  Полска и соседи

  Полска и соседи. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Германија154.9757.01 335.31 478.22 568.92 461.8
  Полска23.448.644.9140.4386.7364.7
  Чешка28.843.2144.3122.9
  Украина69.124.4119.278.5
  Словачка12.715.569.364.9
  Белорусија13.48.039.435.9

  Полска и соседи. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Германија1 977.49 686.016 911.118 049.831 937.430 509.3
  Словачка2 397.92 878.912 818.511 960.7
  Чешка2 793.44 213.413 738.311 652.5
  Полска712.81 359.61 174.63 648.810 025.99 446.2
  Белорусија1 312.4799.84 146.23 784.1
  Украина1 344.9500.22 611.91 752.5

  Полска и лидери

  Полска и лидери. Расходи за финална потрошувачка, млрд. $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Соединети Американски Држави842.12 209.54 773.78 236.612 724.414 888.6
  Народна Република Кина59.1198.0250.9769.12 939.35 773.1
  Јапонија122.7741.32 046.93 483.04 402.93 349.3
  Германија154.9757.01 335.31 478.22 568.92 461.8
  Обединето Кралство108.8480.4914.81 358.82 107.32 412.3
  Полска23.448.644.9140.4386.7364.7

  Полска и лидери. Расходи за финална потрошувачка, по глава, $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Соединети Американски Држави4 019.99 623.818 879.729 114.941 062.546 270.5
  Обединето Кралство1 956.98 544.916 017.923 083.033 601.037 274.6
  Германија1 977.49 686.016 911.118 049.831 937.430 509.3
  Јапонија1 183.36 395.516 743.527 705.834 581.226 461.8
  Полска712.81 359.61 174.63 648.810 025.99 446.2
  Народна Република Кина73.2202.3217.2605.82 192.04 195.4

  © Ivan Kushnir