Економија

Полска. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, 1970-2015

 • Полска и соседи
 • Полска и лидери
 • Полска. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, 1970-2015
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаИсточна Европа
  19706.2188.36.2 0.711.53.6
  19716.8206.76.67.60.711.53.8
  19727.5226.36.94.50.681.53.9
  19738.9264.97.23.80.641.43.6
  197410.0293.87.76.80.651.44.1
  197510.9318.98.37.90.641.44.3
  197611.9343.98.97.60.641.54.5
  197713.0374.79.45.20.621.54.6
  197814.7417.59.84.30.581.44.6
  197916.4462.510.13.60.571.45.0
  198014.9417.610.86.20.471.14.6
  198110.7295.88.7-19.10.330.933.4
  198214.0383.77.5-13.70.451.23.9
  198316.2439.58.28.80.521.44.3
  198416.7449.69.09.80.521.64.7
  198516.0426.49.44.30.491.54.6
  198617.2456.49.84.50.461.35.2
  198715.3404.910.24.10.360.984.8
  198816.5433.310.86.10.340.945.3
  198914.3375.410.6-2.10.280.826.1
  199013.0339.39.4-11.60.230.615.2
  199115.6407.78.9-4.50.270.757.8
  199214.8386.29.22.40.240.697.7
  199314.3371.79.42.90.230.778.6
  199418.6482.710.39.20.280.9511.1
  199524.8643.012.016.70.341.114.1
  199631.1805.314.419.70.421.417.4
  199735.3914.817.622.30.481.720.1
  199841.81 084.920.114.20.571.927.7
  199941.21 070.521.46.80.541.832.3
  200040.81 060.821.92.20.521.928.9
  200139.11 015.319.6-10.50.511.824.3
  200236.7954.218.4-6.10.471.621.3
  200339.61 029.518.61.20.451.518.8
  200446.81 218.019.96.70.471.517.3
  200557.91 506.121.68.30.521.717.3
  200670.41 829.224.815.30.581.816.6
  200796.52 505.229.619.00.692.115.8
  2008123.43 202.632.28.80.802.515.6
  200994.42 447.531.3-2.70.672.316.6
  201097.32 522.331.3-0.0400.632.415.4
  2011109.42 835.734.08.80.632.414.7
  201299.12 566.233.4-1.80.552.413.2
  201398.72 555.033.1-1.10.532.312.8
  2014107.62 787.236.410.00.552.514.3
  201595.82 480.338.66.00.522.517.0

  Picture. Полска. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, млрд. $, 1970-2015
  Picture. Полска. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, по глава, $, 1970-2015
  Picture. Полска. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, раст, %, 1970-2015

  Полска и соседи

  Полска и соседи. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, млрд. $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Германија63.0246.1431.6448.9667.1672.5
  Полска6.214.913.040.897.395.8
  Чешка10.018.956.048.9
  Словачка5.35.719.820.1
  Белорусија4.12.621.715.6
  Украина22.66.425.512.0

  Полска и соседи. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, по глава, $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Германија804.53 149.05 466.15 481.78 294.28 334.7
  Чешка964.61 844.95 330.14 637.0
  Словачка1 006.61 050.33 657.83 704.8
  Полска188.3417.6339.31 060.82 522.32 480.3
  Белорусија404.8263.92 288.61 642.2
  Украина440.1131.7558.3268.7

  Полска и лидери

  Полска и лидери. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, млрд. $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Народна Република Кина23.089.896.9405.02 744.84 848.8
  Соединети Американски Држави227.8672.41 269.32 369.52 691.13 576.6
  Јапонија78.5362.71 049.01 338.41 215.81 026.9
  Германија63.0246.1431.6448.9667.1672.5
  Индија10.140.084.7114.8588.1648.4
  Полска6.214.913.040.897.395.8

  Полска и лидери. Бруто-инвестиции во фиксен капитал, по глава, $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Соединети Американски Држави1 087.42 928.75 020.08 375.78 684.411 115.4
  Германија804.53 149.05 466.15 481.78 294.28 334.7
  Јапонија756.83 129.18 581.210 646.69 549.38 113.5
  Народна Република Кина28.491.883.9319.02 046.93 523.7
  Полска188.3417.6339.31 060.82 522.32 480.3
  Индија18.257.397.3109.0477.8494.5

  © Ivan Kushnir