Економија

Полска. Бруто-домашен производ, 1970-2015

 • Полска и соседи
 • Полска и лидери
 • Полска. Бруто-домашен производ, 1970-2015
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаИсточна Европа
  197028.3862.028.3 0.832.05.6
  197131.3947.030.47.40.842.05.9
  197234.61 039.031.84.70.801.95.7
  197341.01 220.033.14.20.781.85.7
  197446.01 357.035.57.10.781.96.3
  197549.01 433.037.65.90.741.86.0
  197654.61 583.040.67.90.761.96.6
  197760.51 740.043.47.10.751.96.8
  197868.51 953.045.85.40.721.86.7
  197976.72 166.047.53.80.701.77.0
  198059.11 652.044.7-6.00.481.25.3
  198156.01 550.040.2-10.00.451.25.1
  198268.11 864.038.3-4.80.551.55.8
  198378.72 134.040.55.60.621.76.5
  198478.82 118.042.75.60.601.86.9
  198573.31 956.044.33.60.541.76.5
  198676.32 025.046.24.20.491.47.1
  198766.01 743.047.12.00.371.06.4
  198871.11 871.049.04.10.360.996.9
  198984.92 229.049.10.160.411.28.2
  199066.01 727.043.4-11.70.290.767.3
  199185.62 234.040.3-7.00.360.959.8
  199294.42 458.041.32.50.370.9811.8
  199396.22 500.042.93.70.371.112.3
  1994110.82 875.045.15.30.401.214.9
  1995142.13 683.048.37.00.461.318.1
  1996159.94 144.051.26.10.501.520.1
  1997159.14 124.054.56.50.501.619.7
  1998174.44 524.057.04.60.561.724.9
  1999169.74 406.059.74.60.521.628.5
  2000171.94 466.062.44.60.511.826.2
  2001190.54 953.063.21.20.571.925.5
  2002198.75 167.064.52.00.571.823.6
  2003217.55 657.066.83.60.561.721.3
  2004255.16 634.070.25.10.581.719.5
  2005306.17 959.072.63.50.641.918.9
  2006344.88 960.077.16.20.672.017.5
  2007429.111 144.082.67.00.742.116.8
  2008533.813 856.086.14.20.842.416.7
  2009439.811 408.088.52.80.732.317.7
  2010479.312 426.091.73.60.732.416.8
  2011528.813 702.096.35.00.722.415.1
  2012500.312 959.097.81.60.672.414.0
  2013524.213 574.099.21.40.682.414.1
  2014545.214 116.0102.53.30.692.515.6
  2015477.112 355.0106.53.90.642.518.5

  Picture. Полска. Бруто-домашен производ, млрд. $, 1970-2015
  Picture. Полска. Бруто-домашен производ, по глава, $, 1970-2015
  Picture. Полска. Бруто-домашен производ, раст, %, 1970-2015

  Полска и соседи

  Полска и соседи. Бруто-домашен производ, млрд. $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Германија215.0946.71 764.91 950.03 417.13 363.6
  Полска28.359.166.0171.9479.3477.1
  Чешка40.361.5207.0185.2
  Украина93.632.4141.290.6
  Словачка16.820.789.587.3
  Белорусија18.910.455.254.6

  Полска и соседи. Бруто-домашен производ, по глава, $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Германија2 744.012 113.022 353.023 810.042 483.041 686.0
  Чешка3 905.05 989.019 703.017 562.0
  Словачка3 179.03 840.016 553.016 082.0
  Полска862.01 652.01 727.04 466.012 426.012 355.0
  Белорусија1 845.01 047.05 818.05 751.0
  Украина1 823.0664.03 093.02 022.0

  Полска и лидери

  Полска и лидери. Бруто-домашен производ, млрд. $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Соединети Американски Држави1 075.92 862.55 979.610 284.814 964.418 036.6
  Народна Република Кина89.6305.3398.61 214.96 066.411 158.5
  Јапонија211.51 099.73 140.04 887.55 700.14 383.1
  Германија215.0946.71 764.91 950.03 417.13 363.6
  Обединето Кралство130.7565.01 093.21 635.42 429.72 858.0
  Полска28.359.166.0171.9479.3477.1

  Полска и лидери. Бруто-домашен производ, по глава, $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Соединети Американски Држави5 136.012 468.023 649.036 355.048 291.056 054.0
  Обединето Кралство2 350.010 049.019 142.027 781.038 741.044 162.0
  Германија2 744.012 113.022 353.023 810.042 483.041 686.0
  Јапонија2 040.09 487.025 685.038 878.044 770.034 629.0
  Полска862.01 652.01 727.04 466.012 426.012 355.0
  Народна Република Кина111.0312.0345.0957.04 524.08 109.0

  © Ivan Kushnir