Економија

Чешка. Бруто-националниот доход, 1990-2015

 • Чешка и соседи
 • Чешка и лидери
 • Чешка. Бруто-националниот доход, 1990-2015
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1990СветотЕвропаИсточна Европа
  199040.13 882.640.1 0.180.464.4
  199129.42 845.635.4-11.60.120.333.4
  199234.43 324.935.2-0.510.130.364.4
  199340.53 918.135.50.770.160.465.3
  199447.44 587.136.62.90.170.516.5
  199559.15 717.738.55.30.190.567.7
  199665.96 380.039.93.70.210.618.4
  199760.85 898.139.6-0.630.190.607.7
  199865.56 358.639.5-0.370.210.639.6
  199963.66 185.439.91.00.200.6211.0
  200060.35 879.141.64.20.180.629.4
  200165.56 397.642.52.10.200.678.9
  200278.97 712.442.80.870.230.749.6
  200396.09 401.144.43.80.250.739.7
  2004113.511 114.546.03.60.260.759.0
  2005129.812 690.949.06.50.270.808.3
  2006145.814 194.151.65.10.280.847.7
  2007176.717 108.754.25.20.300.877.2
  2008219.921 152.255.62.60.351.07.1
  2009191.218 283.352.6-5.40.320.988.0
  2010191.418 220.953.51.80.290.967.0
  2011210.720 000.354.61.90.290.966.2
  2012194.518 447.455.00.680.260.935.6
  2013196.918 671.854.8-0.240.260.905.5
  2014193.818 379.955.81.90.250.885.7
  2015173.016 407.758.54.70.230.926.9

  Picture. Чешка. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1990-2015
  Picture. Чешка. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1990-2015
  Picture. Чешка. Бруто-националниот доход, раст, %, 1990-2015

  Чешка и соседи

  Чешка и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1990-2015
  земји1990200020102015
  Германија1 793.81 937.03 484.43 436.8
  Полска62.4171.3462.2456.8
  Австрија166.6194.4393.5374.9
  Чешка40.160.3191.4173.0
  Словачка16.820.687.585.8

  Чешка и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1990-2015
  земји1990200020102015
  Австрија21 620.524 149.946 888.643 877.2
  Германија22 718.323 651.843 320.042 593.4
  Чешка3 882.65 879.118 220.916 407.7
  Словачка3 181.43 819.916 181.815 820.0
  Полска1 634.54 449.911 982.811 831.1

  Чешка и лидери

  Чешка и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1990-2015
  земји1990200020102015
  Соединети Американски Држави5 922.910 421.315 121.118 496.0
  Народна Република Кина399.71 200.26 040.411 172.6
  Јапонија3 161.84 957.35 847.34 549.0
  Германија1 793.81 937.03 484.43 436.8
  Обединето Кралство1 097.01 646.42 460.92 801.7
  Чешка40.160.3191.4173.0

  Чешка и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1990-2015
  земји1990200020102015
  Соединети Американски Држави23 424.836 837.448 796.957 481.7
  Обединето Кралство19 209.027 967.639 238.643 291.4
  Германија22 718.323 651.843 320.042 593.4
  Јапонија25 863.239 433.445 926.535 939.5
  Чешка3 882.65 879.118 220.916 407.7
  Народна Република Кина345.9945.44 504.78 119.3

  © Ivan Kushnir