Економија

Јапонија. Бруто-националниот доход, 1970-2015

 • Јапонија и соседи
 • Јапонија и лидери
 • Јапонија. Бруто-националниот доход, 1970-2015
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАзијаИсточна Азија
  1970211.22 037.3211.2 6.241.764.5
  1971238.82 270.7221.34.86.442.865.4
  1972316.72 970.6240.38.67.346.868.7
  1973430.33 980.9259.68.08.248.770.7
  1974476.74 353.5255.9-1.48.044.370.9
  1975518.74 681.8264.03.27.843.870.3
  1976583.15 206.3274.64.08.144.072.3
  1977717.96 348.9286.84.48.945.473.4
  19781 009.58 851.1302.15.410.650.575.7
  19791 051.79 145.8319.05.69.646.472.6
  19801 100.29 491.5327.52.79.043.870.8
  19811 214.210 394.0340.64.09.744.772.8
  19821 131.19 609.3352.93.69.142.971.0
  19831 234.710 415.3364.03.29.744.271.4
  19841 313.211 006.3380.54.510.045.271.5
  19851 406.911 725.5405.36.510.548.672.7
  19862 083.617 284.1416.72.813.557.879.0
  19872 530.120 905.4434.74.314.459.879.5
  19883 070.425 285.0465.97.215.560.979.0
  19893 074.725 237.4491.35.514.958.576.4
  19903 161.825 863.2518.55.513.856.677.0
  19913 604.029 371.6535.93.415.158.677.6
  19923 932.831 927.1541.20.9915.458.476.7
  19934 508.036 455.4542.30.2017.359.476.5
  19944 948.739 876.5546.50.7817.860.877.5
  19955 496.344 152.8561.62.817.859.676.1
  19964 890.739 189.7580.83.415.554.471.8
  19974 471.235 755.8587.71.214.251.469.0
  19984 081.332 580.9580.6-1.213.051.768.7
  19994 616.936 794.2579.1-0.2614.252.769.2
  20004 957.339 433.4596.53.014.852.368.4
  20014 369.134 682.7599.50.5013.149.265.0
  20024 173.433 057.0599.60.01312.045.961.9
  20034 515.935 691.9609.71.711.644.961.3
  20044 905.638 696.7625.02.511.243.259.9
  20054 858.538 261.9637.22.010.239.256.3
  20064 649.036 567.2649.11.99.034.551.4
  20074 650.836 548.3662.32.08.030.346.4
  20085 169.940 606.8652.7-1.58.229.244.9
  20095 359.342 086.2616.2-5.68.929.944.5
  20105 847.345 926.5642.94.38.928.042.6
  20116 331.949 758.7643.80.138.626.240.1
  20126 369.450 096.9652.41.38.524.837.5
  20135 328.841 964.0669.92.76.920.531.2
  20145 024.139 624.2673.80.596.418.628.1
  20154 549.035 939.5683.11.46.117.025.2

  Picture. Јапонија. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2015
  Picture. Јапонија. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2015
  Picture. Јапонија. Бруто-националниот доход, раст, %, 1970-2015

  Јапонија и соседи

  Јапонија и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Народна Република Кина91.8305.3399.71 200.26 040.411 172.6
  Јапонија211.21 100.23 161.84 957.35 847.34 549.0
  Јужна Кореја9.264.3278.9557.61 095.61 384.3
  Русија568.0251.91 476.31 290.0

  Јапонија и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Јапонија2 037.39 491.525 863.239 433.445 926.535 939.5
  Јужна Кореја290.91 717.96 491.212 067.522 318.427 524.0
  Русија3 849.01 720.610 312.18 991.7
  Народна Република Кина113.6312.0345.9945.44 504.78 119.3

  Јапонија и лидери

  Јапонија и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Соединети Американски Држави1 076.92 852.85 922.910 421.315 121.118 496.0
  Народна Република Кина91.8305.3399.71 200.26 040.411 172.6
  Јапонија211.21 100.23 161.84 957.35 847.34 549.0
  Германија217.3955.81 793.81 937.03 484.43 436.8
  Обединето Кралство139.2590.21 097.01 646.42 460.92 801.7

  Јапонија и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Соединети Американски Држави5 140.812 425.823 424.836 837.448 796.957 481.7
  Обединето Кралство2 503.710 498.019 209.027 967.639 238.643 291.4
  Германија2 773.012 228.422 718.323 651.843 320.042 593.4
  Јапонија2 037.39 491.525 863.239 433.445 926.535 939.5
  Народна Република Кина113.6312.0345.9945.44 504.78 119.3

  © Ivan Kushnir