Економија

Словачка. Бруто-националниот доход, 1990-2015

 • Словачка и соседи
 • Словачка и лидери
 • Словачка. Бруто-националниот доход, 1990-2015
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1990СветотЕвропаИсточна Европа
  199016.83 181.416.8 0.0730.191.9
  199111.72 211.114.3-14.90.0490.131.4
  199212.72 394.813.4-6.60.0500.131.6
  199313.62 557.113.51.40.0520.161.8
  199415.82 951.414.46.30.0570.172.2
  199520.13 739.715.47.20.0650.192.6
  199621.74 046.616.57.10.0690.202.8
  199721.94 071.317.45.40.0700.212.8
  199822.84 237.218.14.00.0730.223.4
  199920.73 838.517.9-0.810.0640.203.6
  200020.63 819.918.21.30.0610.213.2
  200121.43 970.018.93.90.0640.222.9
  200224.74 583.019.64.10.0710.233.0
  200332.25 985.319.70.550.0830.253.3
  200441.37 677.921.06.40.0940.273.3
  200547.68 840.922.78.10.100.293.0
  200655.410 277.224.68.20.110.322.9
  200774.613 843.827.210.80.130.373.0
  200894.817 566.829.16.80.150.433.1
  200988.316 352.427.8-4.30.150.453.7
  201087.516 181.828.83.40.130.443.2
  201194.617 483.429.21.40.130.432.8
  201291.616 918.230.23.50.120.442.6
  201397.618 002.330.92.50.130.452.7
  201499.018 253.531.51.70.130.452.9
  201585.815 820.032.74.00.120.463.4

  Picture. Словачка. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1990-2015
  Picture. Словачка. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1990-2015
  Picture. Словачка. Бруто-националниот доход, раст, %, 1990-2015

  Словачка и соседи

  Словачка и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1990-2015
  земји1990200020102015
  Полска62.4171.3462.2456.8
  Чешка40.160.3191.4173.0
  Унгарија35.444.9124.2116.0
  Украина95.831.4140.789.6
  Словачка16.820.687.585.8

  Словачка и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1990-2015
  земји1990200020102015
  Чешка3 882.65 879.118 220.916 407.7
  Словачка3 181.43 819.916 181.815 820.0
  Полска1 634.54 449.911 982.811 831.1
  Унгарија3 407.14 395.412 403.011 771.6
  Украина1 865.2644.03 082.61 998.9

  Словачка и лидери

  Словачка и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1990-2015
  земји1990200020102015
  Соединети Американски Држави5 922.910 421.315 121.118 496.0
  Народна Република Кина399.71 200.26 040.411 172.6
  Јапонија3 161.84 957.35 847.34 549.0
  Германија1 793.81 937.03 484.43 436.8
  Обединето Кралство1 097.01 646.42 460.92 801.7
  Словачка16.820.687.585.8

  Словачка и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1990-2015
  земји1990200020102015
  Соединети Американски Држави23 424.836 837.448 796.957 481.7
  Обединето Кралство19 209.027 967.639 238.643 291.4
  Германија22 718.323 651.843 320.042 593.4
  Јапонија25 863.239 433.445 926.535 939.5
  Словачка3 181.43 819.916 181.815 820.0
  Народна Република Кина345.9945.44 504.78 119.3

  © Ivan Kushnir