Економија

Соединети Американски Држави. Бруто-националниот доход, 1970-2015

 • Соединети Американски Држави и соседи
 • Соединети Американски Држави и лидери
 • Соединети Американски Држави. Бруто-националниот доход, 1970-2015
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотАмерикаmk
  19701 076.95 140.81 076.9 31.680.292.5
  19711 165.95 516.01 109.53.031.179.492.2
  19721 283.96 021.01 171.05.529.879.192.0
  19731 435.16 671.71 241.46.027.377.791.7
  19741 556.97 174.31 235.7-0.4626.275.290.8
  19751 688.77 712.11 226.7-0.7325.474.890.8
  19761 874.08 479.71 290.45.226.174.690.2
  19772 087.09 354.51 353.24.925.875.390.9
  19782 355.010 455.91 426.85.424.675.791.7
  19792 619.311 517.71 465.92.723.874.891.7
  19802 852.812 425.81 464.5-0.09723.273.691.4
  19813 207.213 838.01 505.92.825.672.891.5
  19823 374.714 425.01 491.9-0.9327.275.591.7
  19833 621.115 333.01 540.13.228.577.891.6
  19844 038.316 938.91 658.67.730.879.192.1
  19854 320.817 951.41 719.73.732.179.992.4
  19864 530.418 641.41 767.42.829.280.492.5
  19874 847.119 749.91 843.94.327.580.192.1
  19885 275.821 284.61 939.15.226.779.291.5
  19895 618.322 442.61 987.72.527.378.791.1
  19905 922.923 424.82 020.71.725.977.491.2
  19916 117.323 955.02 019.8-0.04325.577.091.2
  19926 459.525 045.62 085.33.225.277.091.9
  19936 758.425 941.22 131.12.225.976.992.4
  19947 195.827 329.22 221.74.325.975.792.8
  19957 602.328 549.92 301.73.624.775.692.9
  19968 075.429 966.02 401.14.325.675.493.0
  19978 620.331 590.32 520.05.027.475.293.1
  19989 167.633 173.62 651.25.229.376.593.7
  19999 725.334 766.12 770.14.529.978.793.7
  200010 421.336 837.42 902.34.831.078.293.5
  200110 788.637 749.62 937.71.232.379.293.8
  200211 098.938 474.82 976.51.332.080.893.8
  200311 591.439 832.43 047.82.429.880.393.0
  200412 372.642 150.93 166.13.928.279.192.5
  200513 221.844 647.43 278.03.527.877.392.0
  200614 140.847 315.23 401.33.827.475.891.6
  200714 585.748 352.33 417.40.4725.273.591.0
  200814 791.248 579.53 398.8-0.5423.471.390.6
  200914 494.547 177.53 305.5-2.724.172.591.5
  201015 121.148 796.93 406.93.123.069.290.5
  201115 802.950 587.23 488.42.421.667.590.0
  201216 596.152 719.33 597.33.122.168.190.2
  201317 073.753 837.23 642.01.222.268.290.4
  201417 899.156 031.13 750.93.022.769.691.0
  201518 496.057 481.73 834.72.224.973.292.3

  Picture. Соединети Американски Држави. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2015
  Picture. Соединети Американски Држави. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2015
  Picture. Соединети Американски Држави. Бруто-националниот доход, раст, %, 1970-2015

  Соединети Американски Држави и соседи

  Соединети Американски Држави и соседи. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Соединети Американски Држави1 076.92 852.85 922.910 421.315 121.118 496.0
  Канада86.5266.0570.6719.91 582.81 528.9
  Мексико43.5224.9283.9633.01 038.51 102.5
  Куба5.619.528.029.962.986.0
  Бахами0.511.43.56.27.78.4

  Соединети Американски Држави и соседи. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Соединети Американски Држави5 140.812 425.823 424.836 837.448 796.957 481.7
  Канада4 033.310 851.020 626.423 448.146 379.442 542.2
  Бахами3 009.26 870.213 825.720 869.721 345.921 537.8
  Мексико836.83 243.93 316.36 156.48 754.88 679.8
  Куба640.51 986.22 649.32 694.05 562.47 552.8

  Соединети Американски Држави и лидери

  Соединети Американски Држави и лидери. Бруто-националниот доход, млрд. $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Соединети Американски Држави1 076.92 852.85 922.910 421.315 121.118 496.0
  Народна Република Кина91.8305.3399.71 200.26 040.411 172.6
  Јапонија211.21 100.23 161.84 957.35 847.34 549.0
  Германија217.3955.81 793.81 937.03 484.43 436.8
  Обединето Кралство139.2590.21 097.01 646.42 460.92 801.7

  Соединети Американски Држави и лидери. Бруто-националниот доход, по глава, $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Соединети Американски Држави5 140.812 425.823 424.836 837.448 796.957 481.7
  Обединето Кралство2 503.710 498.019 209.027 967.639 238.643 291.4
  Германија2 773.012 228.422 718.323 651.843 320.042 593.4
  Јапонија2 037.39 491.525 863.239 433.445 926.535 939.5
  Народна Република Кина113.6312.0345.9945.44 504.78 119.3

  © Ivan Kushnir