Економија

Полска. Расходи за финална државна потрошувачка, 1970-2015

 • Полска и соседи
 • Полска и лидери
 • Полска. Расходи за финална државна потрошувачка, 1970-2015
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаИсточна Европа
  19705.6170.25.6 1.02.57.0
  19716.2187.36.07.31.02.57.2
  19726.8205.26.34.90.982.36.7
  19738.1240.86.64.50.972.16.6
  19749.1268.07.17.40.942.17.1
  19759.7282.67.44.40.841.86.5
  197610.9315.27.98.00.892.07.1
  197711.9341.88.79.00.861.97.1
  197813.5383.89.26.10.821.86.9
  197915.2428.99.64.40.811.77.1
  198011.6323.88.1-15.70.551.25.3
  198111.7323.37.9-2.30.541.35.4
  198212.5341.28.35.40.571.45.5
  198315.5420.08.41.000.691.76.6
  198416.2435.68.85.10.721.97.2
  198515.5414.39.24.70.681.86.9
  198615.9421.49.41.40.601.47.3
  198713.4353.89.40.710.451.06.4
  198813.3350.69.50.180.410.956.3
  198913.8362.69.0-4.60.410.986.6
  199013.9363.39.21.70.360.837.8
  199121.0549.110.19.60.521.213.5
  199222.0572.410.75.90.501.216.7
  199321.1548.410.92.40.481.214.8
  199420.9543.311.01.20.451.113.4
  199526.8695.211.64.80.531.317.7
  199629.6766.711.92.70.571.419.3
  199728.8745.912.22.90.571.517.6
  199830.9801.012.52.00.611.623.8
  199930.3787.912.93.20.581.629.1
  200031.1807.213.97.90.581.727.3
  200135.5924.114.43.80.651.926.3
  200237.0962.614.72.00.641.823.6
  200341.11 069.315.23.50.621.621.0
  200446.61 212.715.83.80.631.619.7
  200556.01 456.316.33.50.711.819.2
  200663.71 655.617.25.50.751.917.8
  200777.72 018.117.73.00.822.017.3
  200899.32 577.618.54.40.932.317.2
  200982.32 134.219.23.50.762.016.5
  201091.62 375.819.83.10.802.217.0
  201195.52 473.319.4-1.80.762.115.0
  201289.72 323.219.3-0.330.712.113.6
  201395.02 460.719.82.50.732.113.5
  201498.92 561.220.64.10.762.215.4
  201585.82 222.421.12.30.702.318.1

  Picture. Полска. Расходи за финална државна потрошувачка, млрд. $, 1970-2015
  Picture. Полска. Расходи за финална државна потрошувачка, по глава, $, 1970-2015
  Picture. Полска. Расходи за финална државна потрошувачка, раст, %, 1970-2015

  Полска и соседи

  Полска и соседи. Расходи за финална државна потрошувачка, млрд. $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Германија34.7196.4334.8363.9653.4647.4
  Полска5.611.613.931.191.685.8
  Чешка8.712.042.436.2
  Украина14.85.827.817.2
  Словачка3.84.017.517.0
  Белорусија4.52.09.38.2

  Полска и соседи. Расходи за финална државна потрошувачка, по глава, $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Германија442.92 512.24 239.84 444.08 123.28 022.9
  Чешка840.61 166.44 035.03 430.5
  Словачка713.1743.23 242.03 128.7
  Полска170.2323.8363.3807.22 375.82 222.4
  Белорусија438.9203.9977.6859.4
  Украина289.1118.8608.3384.9

  Полска и лидери

  Полска и лидери. Расходи за финална државна потрошувачка, млрд. $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Соединети Американски Држави194.4454.9948.01 444.22 522.22 604.9
  Народна Република Кина10.142.053.7201.5782.01 521.6
  Јапонија23.1158.4426.8823.61 111.0870.2
  Германија34.7196.4334.8363.9653.4647.4
  Франција25.1147.0267.2302.2630.7578.7
  Полска5.611.613.931.191.685.8

  Полска и лидери. Расходи за финална државна потрошувачка, по глава, $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Франција482.52 657.04 566.94 933.59 689.88 685.8
  Соединети Американски Држави928.01 981.43 749.35 104.98 139.38 095.5
  Германија442.92 512.24 239.84 444.08 123.28 022.9
  Јапонија222.71 366.63 491.66 551.78 726.46 875.3
  Полска170.2323.8363.3807.22 375.82 222.4
  Народна Република Кина12.543.046.4158.7583.11 105.8

  © Ivan Kushnir