Економија

Полска. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, 1970-2015

 • Полска и соседи
 • Полска и лидери
 • Полска. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, 1970-2015
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаИсточна Европа
  197017.8542.617.8 0.912.47.2
  197119.8597.619.17.60.922.47.6
  197221.8655.420.04.70.882.27.3
  197325.8768.420.94.10.872.17.4
  197428.9851.922.36.90.862.28.1
  197530.7899.423.66.00.812.07.7
  197634.91 011.525.89.20.862.28.6
  197738.11 095.927.46.10.832.18.7
  197842.81 220.328.64.70.792.08.6
  197947.41 337.729.53.10.761.88.7
  198037.11 035.828.2-4.60.531.36.6
  198139.01 078.327.0-4.00.541.56.9
  198239.71 088.423.0-14.90.551.56.9
  198347.21 280.724.56.40.631.98.0
  198445.81 231.225.64.50.601.98.3
  198541.41 104.026.32.80.531.77.6
  198642.81 136.327.64.90.471.48.2
  198736.4961.928.42.90.350.987.3
  198837.5986.629.33.40.330.927.6
  198939.81 045.029.2-0.310.330.968.0
  199031.0811.325.0-14.30.230.626.7
  199149.81 300.726.76.60.350.9811.9
  199257.21 489.027.32.40.381.016.8
  199359.61 547.928.85.40.381.215.5
  199468.01 765.129.93.90.411.317.9
  199584.22 180.531.13.70.461.419.6
  199697.72 531.133.78.50.521.622.1
  199798.62 555.536.27.30.531.721.4
  1998107.82 796.337.94.90.581.826.1
  1999105.92 750.540.05.50.541.830.8
  2000109.42 841.541.22.90.552.030.6
  2001122.73 189.742.02.00.612.229.4
  2002131.83 427.443.73.90.632.127.6
  2003141.23 672.644.41.60.601.924.7
  2004163.74 257.246.24.20.631.922.6
  2005192.45 002.547.11.80.692.121.6
  2006213.45 545.349.34.80.712.220.1
  2007258.46 710.552.15.70.772.319.0
  2008329.88 560.455.66.80.902.719.2
  2009270.87 024.657.63.60.772.419.2
  2010295.17 650.159.22.70.782.618.8
  2011325.08 422.061.13.10.782.617.1
  2012307.87 972.561.50.750.722.615.7
  2013319.58 272.361.70.320.732.615.3
  2014327.38 476.363.22.40.732.616.8
  2015278.97 223.865.23.20.652.619.6

  Picture. Полска. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1970-2015
  Picture. Полска. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1970-2015
  Picture. Полска. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, раст, %, 1970-2015

  Полска и соседи

  Полска и соседи. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Германија120.2560.71 000.51 114.31 915.51 814.4
  Полска17.837.131.0109.4295.1278.9
  Чешка20.231.3102.086.7
  Украина54.218.691.561.3
  Словачка8.911.551.847.9
  Белорусија8.95.930.127.8

  Полска и соседи. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Германија1 534.57 173.812 671.313 605.823 814.222 486.4
  Словачка1 684.82 135.79 576.58 831.9
  Чешка1 952.83 047.09 703.38 222.0
  Полска542.61 035.8811.32 841.57 650.17 223.8
  Белорусија873.5595.93 168.62 924.7
  Украина1 055.8381.42 003.61 367.6

  Полска и лидери

  Полска и лидери. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, млрд. $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Соединети Американски Држави647.71 754.63 825.76 792.410 202.212 283.7
  Народна Република Кина49.0156.0197.3567.62 157.34 251.4
  Јапонија99.6582.91 620.02 659.43 291.82 479.1
  Обединето Кралство86.2363.0716.81 087.51 584.51 857.7
  Германија120.2560.71 000.51 114.31 915.51 814.4
  Полска17.837.131.0109.4295.1278.9

  Полска и лидери. Расходи за финална потрошувачка на домаќинствата, по глава, $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Соединети Американски Држави3 091.97 642.415 130.424 010.032 923.138 175.0
  Обединето Кралство1 550.26 456.912 551.218 474.625 264.028 704.8
  Германија1 534.57 173.812 671.313 605.823 814.222 486.4
  Јапонија960.65 028.913 251.921 154.125 854.919 586.5
  Полска542.61 035.8811.32 841.57 650.17 223.8
  Народна Република Кина60.7159.4170.7447.11 608.83 089.6

  © Ivan Kushnir