Економија

Полска. Индустрија, 1970-2015

Полска. Индустрија, 1970-2015
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаИсточна Европа
197011.5349.711.5 1.12.65.9
197112.7384.112.37.41.22.66.2
197214.0421.512.94.71.12.56.0
197316.6494.913.44.21.12.46.0
197418.7550.614.47.21.02.46.5
197519.9581.315.36.01.02.36.3
197622.1641.916.47.81.02.57.0
197724.6705.717.67.01.02.57.2
197827.8792.518.65.51.02.47.1
197931.2879.619.44.20.972.37.4
198024.0669.518.2-6.20.661.65.6
198122.7627.416.2-10.80.621.75.5
198227.6756.915.5-4.40.782.16.2
198332.0868.216.56.70.912.57.5
198432.1863.117.77.40.882.68.0
198529.4784.817.80.210.802.47.6
198630.7814.817.7-0.300.752.08.5
198727.2718.619.39.10.591.67.8
198829.2768.721.19.10.571.68.7
198934.9915.522.04.40.661.910.6
199028.6749.114.4-34.50.501.38.6
199132.1837.012.0-17.10.541.59.7
199229.4765.222.588.30.481.310.3
199329.0752.922.70.580.471.511.8
199427.1703.424.47.70.421.312.0
199535.9931.126.06.60.501.616.8
199638.1988.127.66.20.531.717.4
199737.7977.729.04.90.531.717.1
199840.01 038.628.9-0.310.591.921.6
199937.5972.829.31.40.531.824.4
200036.8957.030.95.40.491.921.7
200138.51 001.730.5-1.20.542.020.9
200240.01 040.130.0-1.70.551.920.1
200346.81 216.231.85.80.571.919.5
200458.11 511.734.27.60.622.017.5
200567.41 753.235.02.40.652.216.0
200677.02 000.737.98.30.672.315.0
200794.22 445.741.28.80.732.514.6
2008115.83 004.943.55.50.802.814.7
200997.72 533.243.2-0.670.762.916.7
2010104.12 697.446.88.40.702.915.2
2011117.23 036.050.57.90.692.914.4
2012113.52 940.451.92.80.662.913.8
2013115.62 994.652.40.810.662.913.7
2014122.63 173.854.64.30.693.115.6
2015111.32 883.158.26.50.693.319.0

Picture. Полска. Индустрија, млрд. $, 1970-2015
Picture. Полска. Индустрија, по глава, $, 1970-2015
Picture. Полска. Индустрија, раст, %, 1970-2015

Полска и соседи

Полска и соседи. Индустрија, млрд. $, 1970-2015
земји197019801990200020102015
Германија77.5291.8509.0453.7795.2784.6
Полска11.524.028.636.8104.1111.3
Чешка13.117.356.153.4
Словачка7.85.321.421.2
Украина32.69.131.618.2
Белорусија7.63.115.114.4

Полска и соседи. Индустрија, по глава, $, 1970-2015
земји197019801990200020102015
Германија988.43 733.76 446.35 540.59 886.89 724.0
Чешка1 268.21 686.25 341.05 062.9
Словачка1 479.8990.03 960.23 912.4
Полска349.7669.5749.1957.02 697.42 883.1
Белорусија741.4315.11 588.11 514.1
Украина634.5187.2692.2406.1

Полска и лидери

Полска и лидери. Индустрија, млрд. $, 1970-2015
земји197019801990200020102015
Народна Република Кина34.0134.5144.4486.32 439.03 776.5
Соединети Американски Држави290.1750.11 293.91 872.22 474.82 827.5
Јапонија75.0326.0870.81 164.41 247.6891.9
Германија77.5291.8509.0453.7795.2784.6
Јужна Кореја1.816.176.0161.8328.4411.7
Полска11.524.028.636.8104.1111.3

Полска и лидери. Индустрија, по глава, $, 1970-2015
земји197019801990200020102015
Германија988.43 733.76 446.35 540.59 886.89 724.0
Соединети Американски Држави1 384.63 267.15 117.26 617.97 986.38 787.3
Јужна Кореја56.9429.11 768.73 501.56 689.08 186.2
Јапонија723.02 812.77 123.49 262.59 798.77 046.6
Полска349.7669.5749.1957.02 697.42 883.1
Народна Република Кина42.1137.4124.9383.11 818.92 744.5

© Ivan Kushnir