Економија

Полска. Преработувачка индустрија, 1970-2015

 • Полска и соседи
 • Полска и лидери
 • Полска. Преработувачка индустрија, 1970-2015
  годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
  тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаИсточна Европа
  19708.7264.38.7 1.02.14.6
  19719.6290.39.37.41.12.24.8
  197210.6318.59.74.71.02.14.7
  197312.6374.010.24.20.982.04.7
  197414.1416.110.97.20.992.05.1
  197515.0439.311.56.00.981.94.9
  197616.7485.112.47.81.02.15.5
  197718.6533.413.37.01.02.15.6
  197821.0598.914.05.50.962.05.6
  197923.6664.714.64.30.952.05.8
  198018.1505.913.7-6.20.681.44.3
  198117.1474.212.2-10.70.641.54.3
  198220.9572.111.7-4.60.801.84.9
  198324.2655.912.56.70.922.25.9
  198424.3652.513.47.70.892.36.3
  198522.2592.713.40.170.802.15.9
  198623.2616.113.4-0.0850.721.86.7
  198720.6543.514.47.50.561.46.1
  198822.0579.215.910.30.541.46.9
  198926.5694.616.96.00.631.78.5
  199021.7566.810.9-35.50.481.28.9
  199123.9623.29.2-15.50.511.39.7
  199222.8592.815.973.20.471.210.9
  199321.8565.317.811.90.461.412.4
  199419.2498.219.811.30.381.211.9
  199526.2678.522.613.60.471.416.9
  199627.8721.424.69.00.501.517.6
  199728.2729.828.013.80.521.617.5
  199830.6794.229.96.80.591.722.1
  199928.4737.531.14.20.531.624.5
  200027.7719.833.36.90.511.722.3
  200127.8723.533.0-0.770.541.720.9
  200228.5742.433.31.00.551.720.3
  200333.9880.636.810.40.591.720.0
  200442.81 112.641.813.60.601.918.9
  200549.11 276.143.02.80.652.017.4
  200657.01 481.750.517.60.692.216.7
  200770.31 824.756.712.20.762.316.2
  200885.92 230.361.27.90.862.716.3
  200972.31 876.661.60.670.792.819.1
  201074.61 933.167.39.20.722.717.4
  201184.12 179.772.67.90.732.816.9
  201281.72 117.274.93.20.702.916.3
  201383.42 158.775.20.360.692.816.1
  201491.42 367.981.17.90.743.018.6
  201583.32 158.587.27.50.713.222.6

  Picture. Полска. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1970-2015
  Picture. Полска. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1970-2015
  Picture. Полска. Преработувачка индустрија, раст, %, 1970-2015

  Полска и соседи

  Полска и соседи. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Германија67.5255.4449.9404.2682.3690.5
  Полска8.718.121.727.774.683.3
  Чешка10.714.644.044.9
  Словачка5.34.416.917.7
  Белорусија7.22.513.312.2
  Украина31.45.618.510.9

  Полска и соседи. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Германија860.93 267.75 698.24 935.58 482.88 557.7
  Чешка1 035.91 418.04 186.94 259.2
  Словачка1 001.9820.03 127.93 258.0
  Полска264.3505.9566.8719.81 933.12 158.5
  Белорусија703.1254.31 397.71 286.9
  Украина610.8115.5405.1244.2

  Полска и лидери

  Полска и лидери. Преработувачка индустрија, млрд. $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Народна Република Кина1 925.02 972.7
  Соединети Американски Држави251.1588.51 048.51 555.31 830.62 170.3
  Јапонија69.0291.5786.51 030.81 114.0810.1
  Германија67.5255.4449.9404.2682.3690.5
  Јужна Кореја1.514.068.7146.1304.3369.6
  Полска8.718.121.727.774.683.3

  Полска и лидери. Преработувачка индустрија, по глава, $, 1970-2015
  земји197019801990200020102015
  Германија860.93 267.75 698.24 935.58 482.88 557.7
  Јужна Кореја49.1374.51 599.43 161.96 198.67 348.4
  Соединети Американски Држави1 198.82 563.24 146.85 497.75 907.56 744.8
  Јапонија665.72 514.86 433.38 199.98 749.76 400.7
  Народна Република Кина1 435.52 160.3
  Полска264.3505.9566.8719.81 933.12 158.5

  © Ivan Kushnir