Економија

Карипски Острови. Економија, 1970-2016

Карипски Острови. Економија, големина

Карипски Острови. Економија, големина, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ17.259.495.2160.6288.8347.0
Бруто-националниот доход16.354.183.5137.4250.1306.3
Додадена вредност16.356.391.1149.7281.8334.5

Picture. Карипски Острови. Економија, Сподели, %, 1970-2016

Карипски Острови. Економија, раст

Picture. Карипски Острови. Економија, раст, 1970=100%, 1970-2016

Карипски Острови. Економија, структура

Карипски Острови. Економија, структура, %, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Земјоделство9.89.57.94.33.23.3
Индустрија22.126.925.329.229.727.6
Градежништво7.86.66.26.15.65.5
Трговија18.917.217.815.917.118.0
Транспорт8.28.17.57.07.37.4
Услуги33.131.635.237.537.038.2

Picture. Карипски Острови. Економија, структура, %, 2016

Карипски Острови. Економија, квалитет

Карипски Острови. Економија, по глава, $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Бруто-домашен производ700.02 047.02 853.04 286.07 086.08 139.0
Земјоделство65.3183.7216.9169.9220.5261.7
Индустрија146.7522.9690.51 168.62 055.62 162.7

Picture. Карипски Острови. Економија, квалитет, 1970-2016

Карипски Острови. mk

Карипски Острови. mk, млрд. $, 1970-2016
Индикатор197019801990200020102016
Извоз6.728.048.979.4133.1153.2
Увоз8.631.950.676.8117.0134.6
Нето-извоз-1.8-3.8-1.82.516.018.6

Picture. Карипски Острови. mk, млрд. $, 1970-2016

Карипски Острови. Економија, перспектива

Picture. Карипски Острови. Економија, перспектива

© Ivan Kushnir