Економија

Полска. Трговија, 1970-2015

Полска. Трговија, 1970-2015
годинамлрд. $по глава, $млрд. $раст, %Сподели, %
тековни ценипостојани цени 1970СветотЕвропаИсточна Европа
19702.680.72.6 0.581.76.5
19712.988.72.87.40.591.76.7
19723.297.33.04.60.561.56.3
19733.8114.33.14.20.551.56.2
19744.3127.13.37.20.541.56.8
19754.6134.23.55.90.511.46.3
19765.1148.23.87.70.531.46.5
19775.7163.14.17.00.521.46.3
19786.4183.04.35.60.501.36.2
19797.2202.84.54.40.481.26.0
19805.5154.54.2-6.50.330.834.1
19815.2145.13.7-10.90.310.863.8
19826.4175.43.6-4.30.381.14.5
19837.4200.03.87.30.421.25.0
19847.4197.64.17.90.401.35.3
19856.8181.94.0-2.60.361.24.9
19867.2190.04.00.540.330.985.7
19876.4168.64.511.10.260.745.6
19886.5171.75.011.80.240.706.0
19897.7203.35.34.50.270.816.9
19908.2213.72.7-49.10.260.7313.0
199110.5273.92.97.90.310.8710.1
199211.8307.25.693.30.320.856.3
199313.7356.85.95.70.371.110.7
199418.6483.75.8-1.20.471.515.7
199523.8616.16.15.10.551.718.8
199628.1727.06.67.10.642.022.9
199728.0725.37.06.70.642.122.8
199831.5816.27.46.20.712.328.6
199930.3786.38.07.00.662.331.2
200031.5818.88.34.60.682.528.1
200135.6926.58.63.10.772.728.5
200236.9959.08.93.60.772.625.6
200338.51 001.58.90.370.722.222.9
200444.01 144.69.11.90.732.221.3
200553.11 381.39.43.70.822.521.1
200659.71 551.49.95.10.862.618.8
200773.01 897.110.56.20.952.817.9
200890.02 336.211.04.31.13.117.4
200977.52 010.411.65.30.983.020.6
201086.22 234.912.25.10.993.318.8
201191.42 368.912.0-1.50.953.217.4
201289.62 319.912.43.20.903.316.7
201394.82 455.412.40.530.933.417.5
201491.82 378.212.4-0.400.883.217.7
201579.32 052.512.83.60.793.320.9

Picture. Полска. Трговија, млрд. $, 1970-2015
Picture. Полска. Трговија, по глава, $, 1970-2015
Picture. Полска. Трговија, раст, %, 1970-2015

Полска и соседи

Полска и соседи. Трговија, млрд. $, 1970-2015
земји197019801990200020102015
Германија27.5116.5207.3207.7347.9343.6
Полска2.65.58.231.586.279.3
Чешка4.58.223.421.3
Украина4.82.921.713.7
Словачка1.62.813.111.0
Белорусија0.921.27.27.3

Полска и соседи. Трговија, по глава, $, 1970-2015
земји197019801990200020102015
Германија351.41 489.92 625.12 535.74 324.74 258.2
Полска80.7154.5213.7818.82 234.92 052.5
Словачка307.9516.72 431.92 023.0
Чешка431.7800.62 228.92 015.7
Белорусија89.5118.2753.5768.5
Украина93.959.0475.5306.1

Полска и лидери

Полска и лидери. Трговија, млрд. $, 1970-2015
земји197019801990200020102015
Соединети Американски Држави176.5455.1908.11 607.42 133.52 674.2
Народна Република Кина7.716.132.8124.5644.21 258.3
Јапонија28.8159.9397.2661.4779.2623.6
Обединето Кралство18.875.5151.0206.3300.9354.7
Германија27.5116.5207.3207.7347.9343.6
Полска2.65.58.231.586.279.3

Полска и лидери. Трговија, по глава, $, 1970-2015
земји197019801990200020102015
Соединети Американски Држави842.31 982.23 591.35 681.96 884.98 310.8
Обединето Кралство338.51 343.52 643.33 504.84 798.05 481.2
Јапонија278.11 379.83 248.95 261.56 119.94 926.4
Германија351.41 489.92 625.12 535.74 324.74 258.2
Полска80.7154.5213.7818.82 234.92 052.5
Народна Република Кина9.516.428.498.1480.4914.5

© Ivan Kushnir